20. april 2024

Leeds var store favoritter før møtet med Bolton på Elland Road lørdag ettermiddag. Selv om hjemmelaget tok tre poeng, ble oppgjøret langt mer spennende enn forventet.

Etter bare tre minutter fikk Magennis en kjempemuliget da han fra få meter headet et innlegg over mål.

Etter et kvarter fikk hjemmelaget et helt korrekt straffespark som Patrick Bamford satte kontrollert inn forbi Matthews i Bolton-målet.

Få minutter senere utlignet Bolton. Etter litt klabb og babb i feltet etter en corner, landet ballen i beina på Beevers som enkelt kunne sette inn 1-1.

Hjemmelaget skapte flere sjanser utover i den første omgangen, men en god Matthews holdt Bolton inne i kampen.

Den andre omgangen startet som den første. Cassilla i Leeds-målet måtte bokse ut et langskudd fra Williams rett i beina på Magennis, som fikk headet returen på mål. Denne gang holdt den tidligere Real Madrid-keeperen ballen.

Etter drøye 68 minutter tok Leeds ledelsen. Et dårlig innlegg fra Alioski ble gikk over alle, inkludert Matthews og inn i mål. En ellers god keeper måtte derfor se seg skyldig i den matchavgjørende scoringen.

Bolton fikk ikke satt noe press på hjemmelaget, og det endte til slutt 2-1 på Elland Road.