16. april 2024

ENDELIG er sesongen i gang. Varierende forhåpninger i forkant av sesongen, men uansett var det positive tanker i forkant av åpningskampen mot Leeds. Kampen ble i tillegg vist på Viasat Fotball, og mange benket seg foran TV for å se Bolton hjemme på Macron Stadium!

Kampen åpnet med et lite Leeds trykk og Leeds scoret også på sitt første skudd i kampen. Etter syv minutter var det en innøvd corner-variant som ente hos Kalvin Phillips som skyter via en Bolton spiller og i mål bak en sjanseløs Howard. Etter dette tar Bolton litt over med høyt press, god gjenvinning og en aggressiv spillestil. Litt i mot spillets gang scorer Leeds på sin andre sjanse i kampen. 30 minutter ut i kampen var det altså Chris Woods som header inn 0-2 til gjestene. Bolton som skulle være så suverene i lufta, har nå sluppet inn på corner og heading i løp av en omgang. Ikke det forsvarsspillet vi hadde forventet.

Boltons første målscorer Gary Madine.

Bare få minutter senere får Bolton corner. Josh Vela slår en god corner som treffer pannen til Gary Madine. 1-2 rett før pause, noe som en skulle tro ville gi Bolton-spillerne mer energi! Men bare tre minutter senere stod det 1-3 til Leeds. Nok en gang var det Kalvin Phillips som scoret for Leeds.

En effektiv omgang av Leeds som nærmest scoret på alt de skapte. Min mening er at Bolton spilte egentlig en ok omgang, hvor de bare må luke ut de defensive feilene som ga mål i mot.

Andre omgangen starter og Leeds hadde mye ball. Hvor ble det av det aggressive presset til Bolton fra første omgangen? Ikke vet jeg. Men etter 67 minutter, også dette på en corner, får Bolton straffe etter at Gary Madines drakt nærmeste blir revet av ham. En korrekt straffe. Fanfavoritten Le Fondre banket straffen mitt i mål og 2-3! Nå måtte vell Bolton kjøre på for utligning? Men den gang ei. Leeds hadde ballen mye, og et labert Bolton press ga ikke noen store sjanser før dommeren blåste for siste gang i kampen.

Det ble 2-3 tap i serieåpningen mot Leeds United. En kan vell si at det var fortjent seier til Leeds, selv om Bolton helt klart kunne utlignet ved et par anledninger.

Skade på Vela

Viasat fotball ekspert Jan Åge Fjørtoft nevnte etter kampen at Gary Madine var Boltons beste i kampen. Jeg vet ikke helt om jeg er enig, er du? Ta diskusjonen i kommentarfeltet! Uansett 0 poeng etter en kamp er ikke krise, men Bolton må løfte forsvarsspillet sitt til neste kamp! En ekstra bekymring er Josh Velas skade rett før slutt. Vela ble båret av banen med smerter i ankelen. Måtte det gå fort over, men dessverre så det alvorlig ut!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.