25. april 2024

Tredje seriekamp. To tap fra før, nå måtte vell Evatt & co ha klart å snudd sammen noe bedre?

På lagoppstillingen var Baptiste gått ut og Taft kommet inn. I tillegg var de to nye signeringene Isgrove og Gnahoua på benken.

Det virket ikke slik i starten. Newport startet godt. Gode med ballen, aggressivt i høyt press og gjenvinning. Du så tidlig at dette laget hadde selvtillit etter midtukebragden hvor de slo ut Watford av Carabao Cup. De første og største farlighetene kom etter cornere, hvor Newport blant annet hadde en i stolpen. Crellin måtte også ty til med noen redninger.

20 minutter tok det før Bolton fikk sin første sjanse, og den var riktig nok svær. Dessverre klarte ikke Crawford å presse ballen ned og innenfor stengene. Nå ble kampen litt jevnere og Bolton ble litt tryggere med ballen. Etter hvert lyktes Bolton også mer med høyt press og gjenvinning som gjorde at mot slutten var Bolton nærmest scoring. Rett før pause fikk Delfouneso en gigantsjanse etter godt Bolton-spill. Dessverre ble skuddet fra 8-10 meters hold reddet av Townsend i Newport-målet.

0-0 stod det til pause. Konklusjonen var at Bolton-forsvaret var fryktelig svakt organisert. Enkle, høye, lange baller skapte mye mer kaos enn det burde. Santos slet virkelig og så ut til å glemme ut at han spilte kamp med jevne mellomrom. Men en oppløftende slutt på omgangen ga litt tro.

Andre omgang startet bra for Bolton. Det var mye mer energi og engasjement i hjemmelaget. Flere dueller ble vunnet og Bolton satte inn et godt trøkk. Uten at det skapte noe virkelig store sjanser, så var det hvert fall positive prestasjoner. Derfor var det ekstra surt at Newport scoret i mot spillets gang etter 54 minutter. Et skudd fra 20-25m går ikke langt til siden for Crellin, men han må slenge seg. Crellin gir retur på skuddet og Abrahams kan enkelt chippe inn 0-1 til bortelaget. Uheldig i forkant av skuddet, men en svak retur av Crellin.

Bolton går rett i angrep, og Gordon dribler av backen til Newport og slår inn. Finner Delfouneso som setter ballen i mål. Til stor jubel trodde jeg at vi hadde utlignet nesten rett fra avspark! Men, alltid et men… der kom selvsagt en mann i svart og dømte hands. I etterkant kan det se riktig ut, men der og da var det fryktelig tungt å ta.

Så går det jo ikke lenge før Bolton igjen slipper til Newport alt for enkelt. 65 minutter når Jones blir avgått alt for enkelt på høyrebacken. Skudd fra 16m går ned mot hjørnet. Crellin slenger seg og redder, men gir igjen en svak retur og nok en gang var Abrahamas først på og tupper ballen i mål. 0-2.

Evatt gjør 3 bytter med engang. Inn kom Tutte (Crawford) og de to nye signeringene Isgrove (Hickman) og Gnahoua (Delfouneso). Det hjalp lite, og selv om Bolton har en del ball renner kampen ut i 0-2 seier til Newport. Bolton spiller greit, spesielt på Newports halvdel, men problemet var jo ofte at Bolton gir vekk alt for mye på egen banehalvdel og for sjelden klarer å spille seg opp på bortelagets banehalvdel.

Sett med øynene til en som til daglig driver spillerutvikling og prøver å fokusere mer på prestasjoner enn resultat, så kan jeg vell si at jeg mener Bolton ser bedre ut kamp for kamp. Dessverre trenger vi en seier og det fort.

SPILLERRANGERINGER

Crellin: 5. Noen viktige redninger, men kunne gjort det bedre på begge baklengsmålene.

Santos: 4. Tidvis fryktelig svak, skrur av og havner i trøbbel. Gir bort enkle pasninger. Spilte seg litt opp, og vant etter hvert flere dueller, men totalt sett svak og en av de som slet mest.

Taft: 6. Vinner mange dueller og virker trygg med ballen. Tar få sjanser i pasningsspillet. Viktigste var at han var relativt god defensivt.

Jones: 5. Mindre involvert i dag enn sist. Blir driblet alt for enkelt på 0-2. Slet med å bidra positivt i angrepsspillet idag.

Gordon: 4.5. Så veldig lite til Gordon idag. Gjorde noe bra på det vi trodde var utligningen. Da turte han å drible av backen til Newport. Dette kunne han prøvd på mer, men ser ikke ut til å tørre.

Hickman: 6. Grei kamp, en del involvert på høyresiden. Prøver å utfordre en del. Likte det jeg så, men som de fleste andre ble det for lite idag.

Comley: 5. Gir bort en del for enkle pasninger på dårlige valg, spesielt i situasjoner hvor han prøver å drible lavt i banen. Jobber godt defensivt, men bidro ikke godt nok fremover i banen.

White: 6. Trygg med ballen, stor løpskapasitet og vilje. Vinner en del dueller og mange viktige brudd defensivt. Synd det blir for lite fremover.

Crawford: 6.5. Vår beste spiller i dag syns jeg. Mye involvert og «maskinen» i det offensive spillet i dag, selv om han ikke lykkes med alt. Burde ikke blitt tatt av etter 65 minutter.

Doyle: 6. Bedre kamp fra spydspissen idag. Mer aktiv og bidrar i det oppbyggende spillet. Blir etter hvert frustrert, forståelig nok, da det skjer lite fremover totalt og han ikke får mye å jobbe med inn mot mål og sjanser.

Delfouneso: 5.5. Litt mindre involvert idag. Sist kamp trakk han lavt og sentralt for å komme på ball, i dag blir han liggende litt isolert ute som nesten en venstrekant. Gjør gode ting når han får ball, men mindre enn tidligere og for sjeldent.

Tutte: 6. Kom inn etter 65 min for Crawford. Trygg med ballen. Syns han virker som en god playmaker, bør få mer spilletid.

Isgrove: 5.5. Spennende type som kom inn med mye energi og vilje. Prøver å utfordre ofte, men kommer sjelden forbi. Kan bli noe om han lykkes med det.

Gnahoua: 5. Angrepsspiller som ikke kom med i kampen etter innhoppet. Hadde et frispark som gikk rett i muren og det var vell knapt det som var verdt å nevne.