19. april 2024

Bolton 0-1 Forest Green Rovers

Endelig første seriekamp! Første dag på veien mot toppen. Hjemmekamp mot det som må sies å ikke være et lag man frykter i navnet, Forest Green Rovers.

Den første offisielle kampen mellom disse to lagene. Grei motstander tenkte hvert fall undertegnede.

Se høydepunkter nederst i saken

Første omgang startet med mye ballbesittelse for Bolton og det tok ikke lengre enn 5 minutter før Eoin Doyle så ut til å komme igjennom alene med keeper. Dessverre gikk Antoni Sarcevic litt i veien og ga forsvarsspilleren en mulighet til å hente seg inn. Doyle fikk av en avslutning, men til side for mål.

Deretter kjemper FGR seg inn i kampen. Nødvendigvis ikke fordi de var noe gode, men fordi Bolton slurvet noe så fryktelig mye i pasningsspillet sitt. Dessverre skulle dette vise seg å vare i store deler av kampen. FGR har flere dødballer som kunne blitt farlige, men en god keeper i Crellin hadde god kontroll i feltet.

Lite mer å skrive om første omgangen. Ebbet ut til 0-0 uten noen store sjanser til noen av lagene. FGR hadde flest avslutninger, men de var farligere for droner og småfly enn Crellin. Andre omgang måtte bare bli bedre, det var vell alle enige om.

Andre omgang kunne fått en fantastisk start med Boltonøyne da hjemmelaget fikk frispark på kanten av 16m bare sekunder etter omgangen var satt i gang. White prøvde seg på et slags skudd, lavt og hardt. Så ikke ut til å bli farlig, men det fikk vi heller aldri vite da Baptiste klarte å stille seg i veien for skuddet. Bare få minutter senere lager Greenidge et frispark i bra posisjon for innlegg til FGR. Innlegget ble klarert ut i returrom. Fra ish 25m fikk Carl Winchester, forøvrig FGRs beste spiller i kampen, av et fantastisk skudd som suste langs bakken og ned i stolperoten. Som så ofte får går jo ballen alltid stang ut for Bolton, altså i dette tilfelle stang inn for bortelaget. 0-1 etter 50 minutter.

De neste 20 minuttene er det mer frispark og pauser i spillet grunnet skader enn fotball. Til fordel for bortelaget. Bolton fortsetter å slurve og gi vekk enkle pasninger. I løp av disse minuttene kom Ali Crawford inn, og det ga jo økte forhåpninger. Dessverre slet han med å markere seg etter innhoppet.

Etter 70 minutter gjorde Evatt nye endringer. Inn kom Tutte og Amoateng. Tutte hadde et godt innhopp og formasjonsendringen til 4-3-3 gjorde at Bolton klarte å flytte seg litt høyere i banen. Etter 73 minutter kom Boltons største sjanse sålangt. Frispark som ble klarert ut i returrom, der stod Crawford og fyrte av et flott curlende skudd. Dessverre var det en keeper på bortelaget som lå i full strekk og fikk slått ballen bort fra farlig område.

Bolton prøvde seg på en sluttspurt uten at det ble skapt noe stort. Alt for mye slurv og lite rytme i det Bolton prøvde på. 95 minutter på overtid så det ut til å være kjørt. Det var helt til Gethin Jones tok litt ansvar på høyresiden og fyrte inn et flott innlegg. Innlegget landet på bakre stolpe hvor Liam Gordon kom skliende inn. Utrolig nok treffer han så dårlig at ballen går tilbake til Gethin Jones, som slo innlegget. Her burde Gordon klart å truffet mål. Jones blir så felt i forsøket på å ta ned ballen og hele Bolton roper på straffe. Det var ikke dommeren enig i. Dermed rant det ut i ingenting og Forest Green Rovers stakk av med de første 3 poengene i en offisiell kamp mellom de to klubbene.

Prestasjonen var i seg selv svært skuffende og gir nok grunn til bekymring for både Evatt og Boltonsupportere. Men vi får klamre oss til at dette er et prosjekt i startfasen, «work in progress». Neste kamp er neste helg, den 19 september, borte mot Colchester United. Colchester spilte 0-0 mot Bradford. Så da er det bare å stramme inn!

Her er spillerrangeringer fra dagens kamp:

Crellin – 6. God kamp av keeperen vår, på lån fra Fleetwood. God i feltet, raskt ute og trygg med beina. Sjanseløs på målet. Om noen så får Crellin prisen som Boltons beste idag.

Jones – 5. Vinner mye dueller og rydder godt opp. Ok med ballen i beina, men skjer lite på høyresida offensivt.

Baptiste – 4. En som skal være rutinert og ta ansvar. Slurver i en del pasninger og sliter i duellspillet mot en sterk spiss hos bortelaget. Har noen viktige defensive involveringer.

Santos – 5. Rask og sterk, får ryddet mye. En del involvert uten at det skjer noe helt outstanding. Noen rare valg her og der også.

Gordon – 5. Aktiv på venstresiden og har flere gode kombinasjoner fremover. Mye på ballen, og er med på det lille som skjedde fremover for Bolton.

Greenidge – 4. Stor og sterk, men slurvete med ballen. Lite kreativ fremover, stopper dessverre litt for mye opp.

Comley – 4. Jobber godt og vil mye, men var ikke helt venn med ballen idag. Lider nok også av slurv fra pasninger i det bakre leddet. Byttet av etter 55 min.

White – 4. Unggutten på lån fra Blackburn jobber godt på midten og er noe mer trygg i pasningsspillet sitt en en del andre i dag, men det blir lite ut av hans involveringer også.

Sarcevic – 5. Kapteinen vår jobber hvert fall som en kaptein, men som med de fleste andre skjer det lite. Var derimot involvert i noen gode angrep, spesielt i første omgang. Gikk dessverre i veien for en gigantsjanse for Doyle tidlig i kampen.

Doyle – 4. Goalgetteren så ikke ut som det i dag. Tydelig at han har fart. Er litt unnskyldt da det ble lite baller fremover fra Bolton. Syns han gjør en del nyttig med ballen, men blir for lite involvert.

Delfouneso – 6. Beste utespilleren til Bolton idag. Aktiv og gjør mye bra med ballen. Skjer noe når han får ballen. Synd det er for sjeldent at Bolton fikk ballen opp der i dag. Litt mindre involvert i andre omgang.

Innbyttere:

Craword – 4. Lite synlig etter han kom inn ganske tidlig i andre omgang. Ble litt bedre etter formasjonsbytte etter 70min og hadde et strålende skudd som dessverre keeperen reddet godt.

Tutte – ?. Trygg i pasningsspillet og viser seg, vil ha mye ball. Bidra godt i det offensive spillet. Livlig innhopp, litt kort til å gi karakter.

Amoateng – ?. Lite involvert etter innhoppet. Får lite ut av det han prøver på ute på høyrekanten. For kort innhopp til karakter.